duminică, 27 mai 2012

Consultul Stomatologic la copii



Luna Iunie debuteaza cu Ziua Copilului, asadar m-am gandit sa dedic acest articol problemelor dentare ale celor mici si inocenti.

Afectiunile dentare ale adultului sunt datorate in proportie covarsitoare ignorarii problemelor dentare din copilarie si adolescenta. De aceea pun accent deosebit pe consultul periodic inca de la cele mai fragede varste. Sanatatea orala incepe cu igiena dentara si a alimentatiei ,  trecand apoi la tratarea cariilor de pe dintii de lapte si asistarea inlocuirii lor cu dantura definitiva . Copiii trebuie educati in directia aceasta cu mare tact si perseverenta pentru a-i lipsi de chinurile cauzate de problemele dentare ulterioare.

Recomand parintilor pe care-i am in tratament sa-si ia copiii cu ei cand vin la mine pentru a-i obisnui cu atmosfera. De asemenea pun accent pe mentinerea unui mediu prietenos si placut in cabinet astfel incat acceptarea consultului si eventualului tratament sa fie cat mai usoara pentru copil. Cele mai bune rezultate le-am obtinut la copii ce au inceput sa urce pe scaunul stomatologic inca de la varsta de 3 ani.

Copii nu au frica de doctor din nastere dar este foarte usor s-o dobandeasca, ducand uneori la fobii reale ce le vor afecta sanatatea pe tot parcursul vietii. De aceea problema trebuie tratata cu maxima seriozitate.

Sanatatea orala a parintilor este de maxima importanta, bacteriile prezente in cavitatea orala putand fi transmise de la parinte la copil foarte usor prin respiratie sau prin folosirea de tacamuri si vesela comune.

Pentru a veni in intampinarea acestor probleme am decis ca toata luna Iunie sa ofer consulturi gratuite copiilor intre 1-18 ani. Consultul nu va obliga la nimic , nu vreau altceva decat sa ofer INFORMATIE pentru ca aceasta este cea mai buna arma de lupta impotriva cariilor si altor probleme orale.

Va doresc un Iunie insorit si lipsit de orice probleme de sanatate.

Dr. Florin Dediu